De blauw en geel paardentraining methode:

Deze paardentraining met geel en blauw is een trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van geel en blauw trainingsmateriaal. Tijdens een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat paarden geel, blauw, wit en grijs zien. Daarom wordt er tijdens deze training gebruik gemaakt van trainingsmateriaal in de kleuren blauw en geel. Vooral de zachte hindernisbalken die van schuimstof zijn gemaakt, worden veel gebruikt. Aan deze schuimstof hindernisbalken, in het geel en blauw, kan een paard zich niet bezeren.

Door gelijktijdig links en rechts impulsen te geven gaat het paard sneller informatie leren opnemen. De hersenen van het paard moeten namelijk heen- en weer schakelen tussen de hersenhelften. Een goede samenwerking tussen de twee hersenhelften, bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het uiteindelijke resultaat van deze training, met blauw en geel trainingsmateriaal, is dat het paard zelfverzekerder wordt en bewuster wordt van zijn voor- en achterhand en zijn linker- en rechterkant. Ook leert een paard rustiger reageren op vreemde voorwerpen, zoals een container die aan de kant van de weg staat.

Bij deze trainingsmethode worden verschillende soorten hindernismaterialen gebruikt. Zo kan er gebruik worden gemaakt van blauwe en gele schuimstof hindernisbalken, voor bijvoorbeeld grondwerk. Deze schuimstof hindernisbalken in blauw en geel, kunnen op elke gewenste manier worden neergelegd op de grond. Ook kunnen er kleine cavaletti blokkenspringstaandersspringbalken in diverse lengten en jumpingblokken worden gebruikt om een parcours uit te zetten voor de blauw met geel training. Al dit trainingsmateriaal is in de kleuren blauw en geel voor deze Paardentraining. Met veel soorten trainingsmateriaal kunnen verschillende parcoursen worden uitgezet.

De felle kleuren geel en blauw zijn erg geschikt om de concentratie van het paard te verbeteren. Door de kleuren blauw en geel te gebruiken, wordt de spieropbouw en de bewegingsco√∂rdinatie van de paarden verbeterd, door gebruik te maken van deze hersengymnastiek. Door het zachte materiaal worden blessures sneller voorkomen.

Het parcours is snel uitgezet met deze zachte balken. Door het lichte materiaal kunt u meerdere balken tegelijk meenemen. Hierdoor zijn ze ook makkelijk te hanteren voor kinderen.

Cavaletti pionnen zijn gemakkelijk in gebruik, licht van gewicht, en gemakkelijk op te stapelen. Met deze set heeft u veel mogelijkheden voor het opbouwen van training, u kan alles combineren voor de trainingen. Het is vooral creatief zijn met de hindernismaterialen.

Ook dit parcour is makkelijk en snel uitgezet, wanneer u balken zonder houten kern heeft kunnen kinderen ook eenvoudig dit opbouwen en afbreken.

 

Blog door Evan