NU OOK SCHEERAPPARATEN VERKRIJGBAAR BIJ NEDLANDIC.NL!

NIEUW IN HET ASSORTIMENT !

Wij kunnen met trots zeggen dat Nedlandic nu ook Asculap scheermachines voor paarden en runderen in het assortiment heeft opgenomen. Voor het voorjaar komen ook de scheermachines voor schapen op de webshop. In ons assortiment zitten accu scheermachines en scheermachines die op het stroomnetwerk aangesloten moeten worden.

PAARDEN

Er zijn verschillende redenen om uw paard en of pony gedeeltelijk of volledig te scheren. Vanuit de natuur krijgt een paard een dikkerere vacht om zichzelf warm te houden tijdens de winterperiode. Het kan voor uw en uw paard prettigere zijn als u deze scheert. Tijdens intensieve trainingen zal uw paard beginnen te zweten. Met een korte vacht droogt het zweet sneller op en koelt het paard sneller af. Paarden met cushing (PPID) hebben een extreme dikke wintervacht, voor deze paarden kan het ook prettiger zijn wanneer ze geschoren zijn.

 

U kunt uw paard geheel scheren, maar u kunt uw paard ook in meerdere modellen scheren. Een grotendeels of volledig geschoren paard, zult u moeten ondersteunen met dekens die warm genoeg zijn, omdat zij zichzelf niet warm genoeg kunnen houden. Een paard waarvan alleen een streep op de borst en onder de buik geschoren krijgt, kan normaal gesproken nog prima zonder deken blijven staan. Het blijft uiteraard belangrijk om op uw paard te letten, en de dekens aan te passen naar gelang hoe koud of warm het buiten is en door goed naar uw paard te blijven kijken.

RUNDEREN

Koeien scheren gebeurt meestal wanneer de koeien op stal komen. Als ze dan niet geschoren worden, kan de koe haar warmte slechter kwijt waardoor ze beginnen te zweten. Voordelen van uw koeien scheren zijn onder andere: verhogen van de hygiëne, ze voeren makkelijker warmte af waardoor ze een betere productie heeft.

 

Kalveren worden meestal geschoren om ze beter te laten groeien, schimmel, schurft en luis kunnen minder goed op een geschoren huid ontwikkelen. Wanneer u zwetende kalveren heeft, is het risico op verkoudheden en longproblemen groter. Het beste is dan om uw kalveren over de rug te scheren.

Ook voor keuringen worden koeien en kalveren getoiletteerd. Dit houdt in dat ze gewassen, geschoren en netjes gepoetst erbij staan om beoordeeld te worden door een vakjury.

Scheerapparaten voor paarden vindt u hier.
Scheerapparaten voor runderen vindt u hier.

Blog door Evan