Veilig hindernismateriaal is erg belangrijk voor Nedlandic.

Nedlandic streeft ernaar om veilig hindernismateriaal te leveren en te ontwikkelen. Klantfeedback staat hier hoog in het vaandel. Heeft u een iets gezien wat uw interesse heeft getrokken bezoek dan onze website en bij vragen neem gerust contact op www.nedlandic.nl.

Hindernis balken:

Onze hindernisbalken zijn gemaakt van een kunststof dat niet splintert, dit betekent dat als uw paard erop gaat staan dat de balk niet breekt. Hierdoor krijg je geen kunststof splinters in de bak wat uw paard kan verworden. Ook zijn de kunststof balken glad zonder scherpe randen.

Hindernis Planken:

Zoals onze kunststof balken zijn de planken ook van een kunststof met houten kern. Wanneer de planken zouden breken door wat voor reden dan ook. Zullen er geen houten splinter uitsteken omdat er kunststof omheen zit.

Hindernis staanders:

Ook de hindernis staanders zijn van een speciaal kunststof gemaakt dat niet splinter of breekt. De bovenkant van de staanders zijn afgewerkt met een kunststof dop. Dit beschermt de ruiter tijdens een val tegen scherpen randen.

Hindernis lepels:

Safety system lepels:

De lepels van safety system zijn zo ontworpen dat wanneer de ruiter of het paard op de balk valt dat de lepels naar beneden schuiven. In de bovenstaande video is dit duidelijk te zien.

Hindernis lepels:

FEI lepels met adapters:

De lepels van FEI zijn sinds 2014 verplicht door het FEI en het KNHS. De lepels schieten uit de adapter als de ruiter of het paard op de balk zou vallen. Dit voorkomt ernstige verwondingen.

Grote cavaletti blokken:

De grote cavaletti blokken zijn volledige afgerond en vrij van scherpe hoeken. Wanneer de ruiter of het paard ten val zou komen, zal de balk van de cavaletti afvallen. Oude kruis cavaletti blokken zijn vaak erg gevaarlijk door scherpe punten en de balk zit hier vaak te vast in.

Opstaphulpen:

Onze opstaphulpen zijn helemaal dicht, dit voorkomt dat het paard per ongelijk met zijn benen in de opstaphulp kan komen met alle gevolgen van dien.

Zachte hindernis balken:

De zachte hindernis balken worden gebruikt als grondbalken. Wanneer het paard op de balk gaat staan veert deze in en weer uit wanneer het paard er van af is.

Springsloten:

Zoals de zachte balken hebben de sloten een zachte rand die in veert als uw paard er op zou landen.