Jeuk:

Ook een koe heeft een hekel aan jeuk, jeuk wordt vaak veroorzaakt voor door parasieten, mijten, luizen en schimmels. Daarom zal een koe zich schuren tegen een paal, voerbakdrinkbak, boom of iets ander dat in de omgeving is om de jeuk te stillen. Doordat deze voorwerpen niet de juiste vorm hebben zal de koe zichzelf kunnen beschadigen tijdens het schuren, dit omdat ze langer moet schuren om de jeuk op de juiste plek weg te krijgen. Wanneer de huid is aangetast op de jeuk plekken, is er een grotere kans op ontstekingen en dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid van de koe.

De borstel:

Een koeborstel wordt ook wel eens een veeborstel genoemd. Een koeborstel is geschikt voor rundvee, jongvee en melkoeien. De borstel verwijderd parasieten, mijten, luizen en schimmels die de jeuk veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat de huid en vacht van de koe gezonder wordt en meer gaat glazen. De koeborstel is niet alleen tegen de jeuk maar geeft de koe ook nog eens een massage. Deze massage met de koeborstel zorgt voor een beter bloedsomloop wat de stofwisseling activeert. Ook ook kan de koe zichzelf ontspannen onder de borstel wat de stress doet afnemen. Dit alles resulteert in een gezondere koe, hierdoor stijgt de melkproductie. Conclusie: Een koeborstel is een uitstekende Return of Investment.

Soorten koeborstel:

De borstels zijn verkrijgbaar in een mechanische of elektrische vorm. Een voordeel van de mechanische koeborstel is dat de borstel nagenoeg niet kapot kan gaan. De borstel zal alleen over tijd slijten. Een koe heeft van nature al de neiging om zichzelf te schuren, waardoor een mechanische koeborstel een uitstekende oplossing is. Een voordeel van de elektrische borstel is dat de vacht van de koe schoner wordt dan met een mechanische borstel. Nog een voordeel is dat de koe weinig inspanning hoeft te leveren om geborsteld te worden.

Wilt u advies over een koeborstel? Neem contact met ons op via 0342-444585 of via info@nedlandic.com

Of neem vast een kijkje in de webshop.

Blog door Evan