Patura Catalogus 2021 paard

Patura heeft een breed assortiment met producten voor de agrarisch sector. Zo hebben wij voor alle paarden, pony’s en veulens de juiste toebehoren voor bij jou op stal.

Stalinrichting

Voor de juiste stalinrichting hebben wij het voor jou makkelijk gemaakt. Wij hebben stalhekken op maat, voederhekken waar de paarden doorheen kunnen eten en hekken voor de paddocks. Alles in verschillende maten naar wens. De hekken hebben een hoge kwaliteit en een veilig gebruik voor alle paarden met en zonder veulens of  pony’s. Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons. U vindt de contact gegevens onderaan de blog.

Voertechniek voor paarden

Ook voor voertechniek hebben wij veel opties. Zo hebben wij hooiruiven waar kuddes paarden uit kunnen eten. Ze zijn ook geschikt voor kleine paarden en veulens. Ook hebben wij een hooiruif met Klima- dak het zonnedak  is zo ontworpen dat het een aangenaam klimaat te creëren rond de hooiruif, het dak bied het bescherming tegen de zon en geeft een verkoelend effect voor de dieren. De “schoorsteen” boven op het dak zorgt voor een constante luchtverplaatsing wat door de dieren als erg prettig wordt ervaren. De luchtverplaatsing geeft niet alleen voor verkoeling maar zorgt er ook voor minder vliegen. Zo hebben de dieren een comfortabele plek waar ze tegelijk beschermt worden tegen regen en direct zonlicht, waardoor het ruwvoer/ kuilvoer droog blijft en zo doende niet schimmelt. Zo staan de paarden droog en in de schaduw, ook is het dak eenvoudig inklapbaar. Wij hebben ook hooinetten die je om de balen heen kan binden of los ruwvoer, hooi in kan doen. De hooinetten zijn beschikbaar in verschillende maten en maaswijdtes.

Voor krachtvoer, muesli, haver, ruwvoer etc. hebben wij ook voerbakken. Ze zijn van kunststof of metaal/ roest vrij staal. In verschillende vormen en maten.

Voordelen van kunststof zijn dat het niet roest en een lang levensduur heeft. Het is erg diervriendelijk en veilig. Ook is het makkelijk schoon te maken.

Drinktechniek voor paarden

Vers drinkwater is voor een paard of pony erg belangrijk. Zo zijn er veel verschillende soorten waterbakken en technieken voor de waterbakken. De plek van de waterbak is erg belangrijk omdat deze goed bereikbaar moet zijn voor de paarden, veulens en pony’s. Ook zijn er veel technieken zoals verschillende rondpompsystemen, er zijn ook compacte drinkbakken zoals lepeldrinkbakken en buisventiel bakken en vlotter ventiel water bakken. De waterbakken hebben wij ook vorstvrij zonder en met stroomaansluiting.

 

De catalogus van 2021 is nu beschikbaar, download hem hier.

Blog door Iris van den Berg