De perfecte opstaphulp voor beleren van jonge paarden

Het beleren van jonge paarden is en grote verantwoordelijkheid die veel geduld, begrip en tijd kost. Als een jong paard in deze prille fase op een niet aangename manier wordt beleerd, kan een paard daar voor de rest van zijn leven last van houden. Wat voor toekomstige ruiters een hele uitdaging is en voor het paard allerminst prettig. Met de juiste hulpmiddelen wordt het beleren voor zowel ruiter als paard prettiger. Een van de meest essentiële hulpmiddel is de Nedlandic Opstaphulp Exclusief.

Voordelen van de opstaphulp Exclusief

Minder stress – de opstaphulp Exclusief is een perfect hulpmiddel om geleidelijk gewicht te introduceren op de rug van een jong paard. In plaats van gelijk over het zadel te hangen, kan de ruiter voorzichtig steeds meer gewicht op het zadel laten zakken, tot de ruiter helemaal hangt. Hierdoor heeft een jong paard minder stress doordat er geen plotselinge snelle bewegingen en gewichtsveranderingen zijn. Door dat er minder stress is, zal een paard makkelijker de ruiter vertrouwen en hierdoor sneller de hulpen en de ruiter accepteren.

Leren stilstaan – Met de opstaphulp Exclusief leert het paard gelijk stil te staan naast een krukje. En leert het paard ook gelijk dat er iemand naast staat, die boven de rug uitkomt.

Behoudt  – Een jong paard is nog volop in ontwikkeling, waardoor de spieren en skelet nog niet volledig ontwikkeld zijn. Door via de grond op te stappen worden de spieren en rug erg belast en naar 1 kant getrokken. Door de opstaphulp Exclusief te gebruiken wordt dit voorkomen. Dit is voor de spieren, rug en balans van het paard veel prettiger, en het is ook voor het behoudt van het zadel veel beter.

Opstaphulp Exclusief

Veiligheid – Naast alle lichamelijke voordelen van de opstaphulp Exclusief, is deze opstaphulp ook zeer veilig. Een jong paard heeft nog niet zoveel balans met een ruiter op de rug, en is vaak sneller gespannen en schrikkerig. Dit zorgt ervoor dat er een grotere kans is dat een jong paard in paniek raakt of zijn balans verliest en gaat rennen, en hierbij de opstaphulp, die nog in de baan staat, omver loopt. De opstaphulp Exclusief van Nedlandic is volledig dicht, op 2 handvaten aan de zijkant na. Daarbij is de opstaphulp Exclusief gemaakt van zware kwaliteit kunststof. Hierdoor kan het paard niet met zijn benen in de opstaphulp vast komen te zitten en zal de opstaphulp niet kapot gaan als het paard erop trapt.

Kortom

De opstaphulp Exclusief van Nedlandic is een echte must have voor trainers en ruiters die met jonge paarden werken. Door alle voordelen stelt de opstaphulp trainers en ruiters in staat om een solide basis te leggen voor een harmonieuze en succesvolle samenwerking met het paard.

De opstaphulp Exclusief  hebben wij in 3 varianten; de 2-treden, de 3-treden en de 4-treden.

De opstaphulpen Exclusief vindt u hier.

Blog door Ilona