De moderne schuilstal.

Een verplaatsbare schuilstal, dat klinkt als een goede oplossing. Wij zijn steeds meer bezig met het dierenwelzijn van onze dieren. Of het paarden, koeien, schapen, kalveren, geiten, ganzen of varkens zijn. Wij willen graag het zo aangenaam mogelijk maken voor hen. Hierbij is de huisvestiging een belangrijk onderdeel.

Open mobiele schuilstal voor in de weide

Waarom een schuilhut?

De zomers worden steeds warmer, wat ook als zeer onprettig kan zijn voor onze dieren. Wanneer er geen bomen zijn voor beschutting van de wei zal een schuilhok, ook wel schuilstal genoemd een ideale oplossing kunnen zijn. De schuilstal is open toegankelijk voor uw dieren om de schaduw op te zoeken. De term natuurlijke huisvestiging hoor je ook steeds vaker. Paarden kunnen prima het hele jaar buiten lopen maar het is wel fijn om hen een schaduwplek aan te bieden. In de herfst- en wintermaanden is het koud, het waait en het regent. Ook dan is het fijn dat uw dier de keuze kunnen maken of zij gaan schuilen in de inloopstal of buiten blijven eten en rondlopen. De E35 plus grastegels zijn zeer geschikt om in de schuilstal te leggen. Het paard heeft hierdoor altijd droge voeten. De E35 plus grastegels zijn gemaakt van kunststof en op vrijwel iedere ondergrond te gebruiken. Voor meer informatie zie grastegels.eu

Ieder dier heeft zijn eigen voorkeuren, en dat is zo fijn aan het plaatsen van een weidetent/schuilstal.

Een paard alleen op stal en heel onrustig? Een mobiele stal zal ook een handige oplossing zijn voor een paard welke helaas geblesseerd is en op boxrust moet, of een merrie die op het punt staat om een veulen ter wereld te brengen. Zo kun je de mobiele schuilstal toch vlakbij de koppel zetten en uw paard goed in de gaten houden en de bewegingsruimte beperken.

Een schuilstal heeft daarom vele voordelen. Schaduw in de zomer, beschutting in de winter en een goede oplossing om een paard op boxrust toch vlakbij de kudde te zetten. Bij iedere gemeente is het anders geregeld. Vraag het eens na of u een verplaatsbare schuilstal mag neerzetten. U zult er veel plezier mee hebben.

Open schuilstal paard
Schuilstal paard dicht

Wilt u meer weten of de eerder genoemde schuilstallen en schuilhutten. Klik dan hier. of ga naar het contact formulier.

Blog door Lisa