Voor iedereen een opstapje op eigen niveau!

Dit is de visie van Nathalie Vink van paardencoaching Hillegersberg. Nathalie is 19 jaar geleden begonnen met een eigen stalletje wat nu uitgegroeid is tot een kleinschalige mini-manege! Zoals Nathalie zegt haar heerlijke paradijs, midden in de stad maar ook midden in de natuur. Sinds vorige jaar is deze hobby haar werk geworden. Paardencoaching Hillegersberg wil mensen blij maken, dingen op een leuke wijze leren en plezier te hebben met paarden en pony’s.

 

Wat hebben wij van Nedlandic voor paardencoaching Hillegersberg betekend.

Dit kunnen we natuurlijk zelf vertellen maar Nathalie heeft hier ook een mooi stukje over geschreven:

Bij ons op stal is de luxe opstaphulp van Nedlandic een onmisbaar hulpmiddel. De trap is op meerdere manieren te gebruiken en ondersteunt daardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau. Als de ruiter moeite heeft met opstijgen en afstijgen door bijvoorbeeld medische problemen is de Nedlandic trap ideaal. De ruiter hoeft zichzelf niet meer aan het zadel omhoog te trekken waardoor zowel paard als ruiter geen hinder ondervindt en de paardenrug ontlast wordt. De opstijghulp is zelfs stevig en sterk genoeg voor onze shetlander om er kunstjes op te doen. Ook ons paard kan er een kunstje op. Erg leuk om out of the box opdrachten te doen met onze paarden en pony’s. De hulp is dus ook geschikt voor het oefenen van vrijheidsdressuur! Het valt zo in de smaak dat we nu gaan doorsparen voor de mooie jumping blokken die passen bij de balken van Nedlandic die we momenteel ook gebruiken voor de springlessen.

Paard kunstje opstaphulp
Kunstjes met opstatophulp

Wat doet paardencoaching Hillegersberg?

Ze geven kinderen en volwassenen begeleiding en professionele hulp. Iedere les en dienst is in een kleine groep wat ervoor zorgt dat de klanten de aandacht krijgen die nodig is. Doordat wij van Nedlandic de spullen hebben mogen leveren bieden ze een breed scala aan activiteiten. Van wandelen in het bos met de pony’s tot het begeleiden van een ambitieuze ruiter tot en met het Z2 niveau dressuur. Of toch liever een sprongentje wagen? Dat kan zeker hiervoor is mooi kunststof hindernis materiaal aanwezig. De lessen werken via de KHNS instructie. 

Paarden training high five

Coachingsessies die paardencoaching Hillegersberg verzorgen helpen bij:

  • Vaak boosheid of somberheid ervaren
  • Bij verdriet en/of onverwerkt trauma
  • Het omgaan met pestgedrag
  • Burn-out – stress -verlies
  • Faalangst en het krijgen van zelfvertrouwen
  • Hoog sensitiviteit en/of prikkelbaarheid
  • Bijles voor taal, spelling en rekenen

Dit komt door de anders leren met paarden methode, hierover hebben wij al eerder een blog geschreven lees hier meer over.

 

Meer informatie over Paardencoaching Hillegersberg – Rotterdam?

Blog geschreven door Evan & Nathalie Vink