Traditioneel werden hindernissen vaak gemaakt van hout of metaal. Hoewel deze materialen duurzaam zijn, hebben ze enkele nadelen, zoals het gewicht en de vatbaarheid voor weersinvloeden. Kunststof daarentegen biedt een oplossing voor deze problemen. Het is licht van gewicht, duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit heeft de deur geopend voor nieuwe mogelijkheden in de ontwikkeling van hindernissen.

Hindernissen worden intensief gebruikt op concours. Houten balken raken hierdoor snel beschadigd en zullen vaak opnieuw geschilderd moeten worden zodat zij hun representatieve uitstraling behouden. De kunststof balken behouden hun kleur en raken ook niet snel beschadigd.

De voordelen van kunststof sponsorhindernissen

1. Duurzaamheid: Kunststof sponsorhindernissen zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen slijtage, alle weersinvloeden en hebben een lange levensduur. Kunststof hindernismateriaal eist weinig onderhoud.

2. Lichtgewicht: In vergelijking met traditionele materialen zijn kunststof hindernissen veel lichter. Dit maakt niet alleen het transport maar ook het opbouwen van het hindernisparcours aanzienlijk makkelijker.

3. Weerbestendigheid: Weerbestendigheid is essentieel voor hindernissen die vaak buiten worden gebruikt. Kunststof sponsorhindernissen zijn bestand tegen regen, zon en andere weersinvloeden, waardoor ze geschikt zijn voor elk seizoen.

4. Onderhoud en veiligheid: De hindernisbalken zijn omhult met kunststof en gevuld met een houtenbalk. Doordat de houtenbalk een kunststof omhulsel heeft, kunnen er geen splinters ontstaan, zuigen de hindernisbalken geen vocht op en kunnen ze niet breken. Je kunt de hindernisbalk eenvoudig schoonmaken met water en een doekje.

Sponsormogelijkheden

De veelzijdigheid van kunststof hindernissen opent nieuwe deuren voor sponsormogelijkheden. Sponsoren kunnen niet alleen hun logo’s op de zijvleugels laten plaatsen, maar geheel unieke ontwerpen maken. Zo kunnen de balken en springstaanders volledig in de bedrijfskleuren gemaakt worden en onderzetborden en zijvleugels naar eigen ontwerp gemaakt worden. Dit creëert een win-winsituatie waarbij de sponsorhindernis opvalt en deelnemers genieten van een uitdagende sprong in het parcours. Bij Nedlandic helpen wij bedrijven en organisaties graag om op een unieke manier hun merk te promoten op een sponsorhindernis. Wij denken graag met u mee met het ontwerpen van de sponsorhindernis zodat u uw merk kunt promoten maar ook om uw betrokkenheid bij een rijvereniging, evenement of manege te tonen. Uw sponsorhindernis helpt het versterken van uw merkidentiteit. Uw bedrijfsnaam wordt in het hindernisparcours weergegeven waardoor u opvalt bij de deelnemers, de toeschouwers en je creëert media aandacht. Dit vergroot aanzienlijk de zichtbaarheid van uw merk. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van sponsorhindernissen.

De toekomst van kunststof sponsorhindernissen

In conclusie markeren kunststof sponsorhindernissen niet alleen een verschuiving naar duurzamere en veelzijdigere hindernissen, maar bieden ze ook een nieuwe dimensie aan de wereld van sponsorschap binnen de springsport. Heeft u interesse in een sponsorhindernis? Neem gerust contact met ons op via orders@nedlandic.com.